Vi kan mobile first-orienterad webbutveckling

Med mobile first principen kan du i ett så tidigt skede som möjligt fokusera på att få fram ditt budskap på ett effektivt sätt.

Analyser visar tydligt att det första besöket allt oftare sker från användarens mobiltelefon då denne tar del av webbaserat innehåll via sin mail eller social media. Detta leder i sin tur till att introduktionen till din organisations webbplats och det första intrycket kan komma att ske från en mobil enhet.

Hur blir upplevelsen av din organisation och ditt erbjudande när den börjar i en mobiltelefon?

Användare förväntar sig en bra upplevelse av en webbplats, oavsett vilken enhet de använder. Nu är det inte längre självklart att de använder en dator för att nå ett erbjudande eller ett företag via webben och därför kan man behöva planera, designa och utveckla sin webbplats “mobile first”.

Att jobba med webbutveckling enligt mobile first principen innebär att fokus ligger på mobila enheter i första hand. Att börja med att fundera på hur en webbplats visas på mobila enheter istället för på en traditionell dator leder till att man måste tillämpa en annan strategi för hur man presenterar sitt innehåll för besökarna.

Genom att tillämpa mobile first principen kan du se till att direkt får en bra kontakt med besökarna och säkra att de får ett professionellt första intryck.

Traditionell webbutveckling sker med datorns webbläsare som grund och erbjuder alternativa, nedskalade versioner för andra enheter och webbläsare. Det fungerar kortfattat genom att man kontrollerar upplösningen och justerar layout och styling enligt det.

Genom mobile first börjar man istället med innehållet och med att skala ner saker så som animationer, effekter, häftiga menyer och allt som inte riktigt fungerar likadant på en touch skärm.

Tillvägagångssättet för vanlig responsiv webbdesign är ofta mer baserad på att dölja vissa objekt eller förenkla dem för mobila användare men de finns fortfarande där. Det kan handla om javascript och andra komponenter som fortfarande laddas och slösar med användarens resurser vid mobil surfning.

Vi kan hjälpa dig och din organisation ställa om till ett “mobile first”-tänk och ta till de knep som krävs för att få ner det innehåll som hade fått plats på en dator eller laptop på en mycket mindre skärm.

Genom att börja fundera på mobila enheter i första hand och sedan skala upp till större istället för tvärtom, undviker man att ge besökaren känslan av att börja i fel ände eller att det allra första intrycket blir en bristfällig upplevelse.

Vill du utveckla webb med mobile first?

  • Genom att fylla i offertformuläret genererar du ett mail till oss med de uppgifter du fyller i. Vi raderar mailet efter en månad om vi inte etablerar en fortsatt kontakt med dig. Läs mer

Våra tjänster

Webbdesign

Webbdesign

Vi designar för WordPress

Mobile First

Mobile First

När det är mobilen som ska visa webbplatsen först.

webbprojektledning-liten

Planering

Planering

Från kravspec till färdigt projekt

Insamlingssystem för bistånd

Insamlingssystem för bistånd

Vi hjälper dig samla in pengar på webben utan dyra licenser

Grafisk Formgivning

Grafisk Formgivning

Vi hjälper dig med logotyp, grafisk profil och sådant