Mobile first-orienterad webbutveckling

Vi tycker att användare förtjänar en fantastisk upplevelse av en webbplats, oavsett vilken enhet de använder. Det är inte längre självklart att de använder en dator för att nå ett erbjudande eller ett företag via webben och därför behöver man planera, designa och utveckla sin webbplats på ett annat sätt.

Att jobba med webbutveckling enligt mobile first principen innebär att fokus ligger på mobila enheter i första hand. Att börja med att fundera på hur en webbplats visas på mobila enheter istället för på en traditionell dator leder till att man måste ha en annan strategi för hur man presenterar sitt innehåll för besökarna.

Undersökningar har visat att besökare oftast når ett visst innehåll via sin mail eller social media som de tar del av i sin mobiltelefon. Detta leder i sin tur till att det allra första besöket på din organisations webbplats sker från en mobil enhet. Även om man senare använder en dator, exempelvis när man kommer till jobbet, så är det mycket troligt att upplevelsen av din organisation och ditt erbjudande börjar i en mobiltelefon. Det är då man får det avgörande första intrycket.

Genom att tillämpa mobile first principen kan du se till att direkt får en bra kontakt med era besökare och säkra att de får ett professionellt första intryck.

Traditionell webbutveckling sker med datorns webbläsare som grund och erbjuder alternativa, nedskalade versioner för andra enheter och webbläsare. Det fungerar kortfattat genom att man kontrollerar upplösningen och justerar layout och styling enligt det.

Genom mobile first börjar man istället med innehållet och med att skala ner saker så som animationer, effekter, häftiga menyer och allt som inte riktigt fungerar likadant på en touch skärm.

Tillvägagångssättet för vanlig responsiv webbdesign är ofta mer baserad på att dölja vissa objekt eller förenkla dem för mobila användare. Men de finns fortfarande där. Det kan handla om javascript och andra komponenter som fortfarande laddas och slösar med användarens resurser vid mobil surfning.

Vi kan hjälpa dig och din organisation ställa om till ett mobile first tänk och ta till de knep som krävs för att få ner det innehåll som hade fått plats på en dator eller laptop på en mycket mindre skärm.

Genom att börja fundera på mobila enheter i första hand och sedan skala upp till större istället för tvärtom, undviker man att ge besökaren känslan av att börja i fel ände och att det första intrycket blir en bristfällig upplevelse. Med mobile first principen öppnas möjligheten att i ett så tidigt skede som möjligt fokusera på att få fram sitt budskap på ett effektivt sätt.

Vill du utveckla webb med mobile first?

Våra tjänster

Webbdesign

Webbdesign

Vi designar för WordPress

Mobile First

Mobile First

När det är mobilen som ska visa webbplatsen först.

webbprojektledning-liten

Webb- projektledning

Webb- projektledning

Har du flera parter som ska ska göra er webb? Vi hjälper dig.

Insamlingssystem för bistånd

Insamlingssystem för bistånd

Vi hjälper dig samla in pengar på webben utan dyra licenser

min-wp-liten

MinWp

MinWp

Sveriges nya enkla sätt att få en webbplats i WordPress

Grafisk Formgivning

Grafisk Formgivning

Vi hjälper dig med logotyp, grafisk profil och sådant

content-marketing-liten

Webbredaktör

Webbredaktör

Hyr in den kompetens du behöver för att sköta webben

Några av våra uppdragsgivare